Aktuális híreink

Nincsenek aktuális hírek.

A hírekhez

 
 

Keresés

 

Bemutatkozás

Budapesttõl délre az 50-es úton az elsõ település Alsónémedi. Itt található intézményünk, a Nagyközség egyetlen óvodájaként. 9 csoporttal, két épületben látjuk el az Alsónémedi Nagyközség területén élő Családok óvodáskorú gyermekinek intézményi nevelését.

A Rákóczi úti épület 3 csoportszobával a Nagyközség központibb területén található. A Szent István téri épület 6 csoportszobával, tornaszobával forgalmasabb útvonaltól beljebb, térrel, zölddel övezett, csendes nyugodt környezetben helyezkedik el. Mindkét épület melellett a parkolási lehetőség kialakított.

Településünkön már a 30-as években mûködött úgynevezett "nyári ovi", amely idõszakosan üzemelt. A napközi otthonos óvodát 1946-ban sikerült megnyitni, 15,- 20 gyermekkel.

Az eltelt 60 évben folyamatosan korszerûsödik, bõvül intézményünk. Mindkét épület energetikailag és a kor szakmai előírásainak és követelményeinek megfelelően felújítot. A csoportszobák tágasak, világosak, felszereltségük megfelel az óvodai nevelés követelményeinek. A csoportok és a hozzájuk kapcsolódó helységek állatfigurákkal elnevezettek és jelöltek, így gyermekeink könnyebben eligazodnak az épületben. A nagy és teraszos kivitelezésű udvarunk kellemes színtere a szabadtéri mozgásoknak, szabad játéknak. A játszóudvar füvesített, minősített szabványnak megfelelő fajátékokkal felszerelt. Az udvaron kialakított pálya és az épület mellett található Kreszpark alkalmas a közlekedés gyakorlására, kerékpározásra is.

Intézményünk saját programmal, 225 férőhellyel, 32 képesített közalkalmazottal látja el a nevelési feladatokat.

Pedagógiai programunk 2013 szeptemberétől megújult, amely komplex módon a külső világ tevékeny megismerésére alapozva épít a közvetlen tapasztalatokra, érzelem gazdag élményekre. A fejlődést elősegítő tartalmak tervezésénél a bennünket körülvevő természeti- társadalmi környezet adottságait tekintjük kiinduló alapnak, melyben a négy évszak körforgása, a jelesnapok, ünnepek, hagyományok apolása, a környezet és egészségtudatos magatartás formálása a fő irányvonal. 

Figyelembe vesszük a gyermekek egyéni fejlődés mutatóit, differenciált neveléssel, fejlesztésel segítjük elő képességeik kibontakozását.

Felvállaltuk az integrált nevelést, SNI, illetve Beilleszkedési-tanulási-magatartási fejlõdési zavarral küzdő gyermekeink óvodai nevelését, speciális fejlesztését az óvodapedagógógusok és nevelőmunkát segítő alkalmazottak mellett szakemberek segítik. Logopédus, fejlesztõ pedagógusok, integrált nevelõ, gyermekgyógytestnevelő, alapozó terapeuták, Gósy terapeuták és gyógy-pedagógiai asszisztens.

A Felzárkóztatás mellett a "tehetség-ígéretes"gyermekek kiemelkedő képességeinek fejlesztése is biztosított.

A biztonságos közlekedésre nevelés 2012 óta része a nevelési programnak.

A gyermekek napi hároszori étkeztetését a Nagyközség Önkormányzata által működtetett Főzőkonyháról szállított étellel oldjuk meg. A táplálék érzékeny- diétás étkezést igénylő gyermekek ellátását is biztosítjuk.

Alapítványunkról

Az alapítvány bejegyzési ideje:1998.04.22.

A alapítvány célja, hogy támogassa a Nagyközség Óvodájának tárgyi feltételeit, segítse az Óvodai játékok, sport - és fejlesztőeszközök beszerzését, vásárlását.

Köszönjük mindenkinek, aki segített céljaink támogatásában és továbbra is várjuk tisztelettel segítõ hozzáállásukat!

Alapítványunk neve és számlaszáma:

  • Alsónémedi Napköziotthonos Óvodáért Közalapítvány
  • Adószám: 18679717-1-13
  • Bankszámlaszám: 64400068-10605008

Aktuális híreink

Nincsenek aktuális hírek.

A hírekhez

Keresés

 
Szivárvány Napköziotthonos Óvoda – © 2024 minden jog fentartva